Жестока битка се води на теренот во Брест, Вардар игра многу подобро од она што можевме да го видиме во изминатиот период. Секоја топка е важна, а на белурските ракометари не им се дозволува да постигнат лесни голови.

Стојанче Стоилов на дело го покажа тоа и против некогашниот соиграч, Сташ Скубе, со боречки зафат го сопре да влезе и да реализира.