Каи Хавертс не требаше премногу да се прилагодува на приликите во неговиот нов клуб Челзи за да дојде до сознание дека Премиер-лигата е многу потешка и поквалитетна од онаа во која до сега играше.

Неговиот Челзи триумфирапе над Брајтон, а Хавертц по натпреварот рече дека веднаш се гледа што значи да играш во Англија.

„Тоа го уводиов уште на тренинг. По само пет шест дена минати во новиот клуб. Добро е што победивме против Брајтон, ни требаше овој триуф. Не е лесно да се игра во Премиер лигата, далеку потешко отколку во Бундес“ – изјави Хавертц.