Еупен, клуб од елитната лига Белгија е раководен или спонзориран од позната и голема фирма од Катар. Дека катарците се чудо, потврдува и овој генијален план од нивна страна. Со оглед на што што подобро нивната фудбалска репрезентација да се воигра за СП 2022 што ќе се одржи кај нив, тие имаат намера голем дел од селекцијата да испратат во Еупен и тие заедно во еден ист тим да настапуваат во првенството на Белгија.

Добар вест за нив е тоа што тренер на Еупен е Шпанецот Сан Хозе Бењат, а селектор на Катар е исто така Шпанецот Феликс Санчез, значи преферираат ист стил на игра.

Со ова Катар ќе биде во голем предност пред останатите репрезентации на СП 2022. Имено ниту една репрезентација во светот, само тоа ќе го може Катар, да го воигрува својот национален тим во една екипа и тоа цели две години.