Македонскиот младински репрезентативец Тодор Тодороски ќе замине во тимот на Истра. Досега тој настапуваше за екипата за Осијек каде што немаше минутажа, па очигледно дека е решен да замине некаде каде што тоа ќе му биде и овозможено.

Тодоровски замина во Хрватска од Вардар, но засега не добива шанса во првиот тим и едниствено заигра за резервите. Конкуренцијата очигледно е голема, па Тодоровски заминува во клуб каде што наши интернационалци исто така не се непознаница.

Во Истта настапуваа Томе Китановски, Агрон Руфати, Ристо Митревски…