Македонија е на нозе, конечно убава вест во овие тешки денови. Нашите најдобри фудбалери на момент направија да заборавиме и на пандемијата коронавирус и на сите проблеми. Со триумфот над Косово ни ги исполнија срцата со радост, а дека спортот е број еден лек за се, говорат видео-снимките кои доаѓаат од цела Македонија.

Битола „гори“ се слави пласманот во финалето и шансата за место на ЕП 2021 година.