По се изгледа дека стартниот Гренд Слем турнирор Австралијан опен ќе биде откажан за следната година. Иако тоа се предвидуваше дека ќе се одигра на време, поради пандемијата коронавирусе доведен под знак прашалник.

Веќе е откажан главниот голф турнир во Австралија, а и стартот на Формула 1 сезоната на далечниот Контитент нема да се случи. Ако се водиме според останатите спортски настани, многу веројатно е дека и еден од главните тениски турнири во светот ќе претрпи промени во датумот на одржување или пак целосно ќе биде откажан.