Арсен Венгер објави автоиографија под насловот „Мојот живот во црвено бело“, во неа ги опишува годините минато во Арсенал, како и за ривалствата со големите тренери. Тој пред некој ден објасни зошто во неа е прескокнат Жозе Мурињо.

Португалецот не остана покус, па брзо врати, а неговата изјава со брзината на светлината се прошири низ целиот свет.

„Зошто никогаш не ме победил. Сигурно нема да напишете дел во кој се одиграле 12 или 14 меча а притоа не сте добиле ниту еден. Зошто би пишал во книгата за мене.

Книгата треба да те прави среќен и горд, затоа совршено ја разбирам ситуацијата“, изјави Мурињо.