Во Барселона никако да стивнат проблемите. По бруното лето во редовите на каталонскиот гигант настана нов хаос. Неодамна тамошните медиуми пишуваа дека клуб е во големи загуби и дека први на удар ќе бидат фудбалерите.

Првиот човек, Жозеп Марија Бартомеу побарал од играчите да се согласат нивните плати да бидат намалени за 30%. Овој пат не наиде на разбирање,  поискусните фудбалер како Меси, Пике, Бускестс, не само што го одбиле овој предлог, се заканиле дека ќе си одат уште во јануари доколку управата повлече таков потег, одново нивните плати бидат намалени.

Барселона е влезена во големи загуби и долгови, истите скокнаа на сума од 488 милиони евра.