Претседателката на Металург, Зорица Блажевска не е задоволна од абитражата на дуелот со Тулуз, на кој нејзиниот тим беше совлада со 33-29.  Смета дека се оштетени од страна на романската двојка, Пирву Михаи и Потирниш Раду.

Блажевска се огласи на својот „Фејсбук“ профил: Не нè надигравте, ниту со романските судијчиња и човечиња. На терен ние сме победници – Металург“.