Супер ракометната лига го имаше своето продолжение вечерва, а се постигнати релативно очекувани резултати.

Екипите на Струга и Охрид ја оправдаа фавористаката улога и обезбедија победи против екипите на Астраион Хендбол со 30:28, односно Радовиш со 32:11.

Ова се мечеви од групата А, а самиот ракометен шампионат продолжи по долго време, секако стопиран поради пандемијата од коронавирус.