Златан Ибрахимовиќ давал многу лесни голови во својата кариера. Оваа сезона стрела како од шега, и покрај тоа што има 39 години, но вечерва се посрамоти. Барем со изведениот пенал.

Тоа требаше да биде лесен гол за израмнување, но Ибрахимовиќ од белата точка ја испрати топката на празната трибина. Среќа што нема никој на трибините, инаку можеше некој да настрада.

Погледнете го промашениот пенал на Ибра: