Горан Пандев се врати во својата Џенова по репрезентативниот успех и пласманот на Европскиот шампионат. Нормално, сите го чекаа во клубот со нетрпение, да му честитаат, ама Гранде Пандев очлигледно дека е најголемиот подржувач на Ковид 19 препораките. Нема гушчање, нема поздравување, нема директен контакт. Честитај ама не ме гушкај очигледно вели Горан Пандев, кому Џенова сезонава како впрочем изминативе неколку сезони, исклучително многу му верува и е нејзин најдобар играч.