Мајк Тајсон во 1997 година, во една од најславните борби во историјата на боксот, загуби од Ивандер Холифилд, и тоа откако му го граизна увото на својот противник.

Сега после тполку години, Мајк вели дека имал причина зошто го сторил тоа. Имено тој бил изреволтиран од фактот дека според него Ивандер боксувал крајно неспортски.

Тогаш говорев дека никогаш не би сторил тоа повторно, но можда и би го сторил. Кога тој одновo би правел на рингот тоа што го правеше, секако повторно би му го гризнал увото. Видете, сакав буквално да го убијам, затоа и го гризнав. Едноставно полудев, губев во текот на мечот, ме извади од такт“ посочи Мајк Тајсон за славната борба од пред 23 години.