На социјалните мрежи се појави повик за помош на екс фудбалерот на Силекс, Ѓорге Џонов.

„На нашиот другар, пријател, фудбалски работник му претстои најважниот натпревар во животот, да ја победи болеста.

За тоа, итно се потребни 100.000 евра за лекување и престој во Турција, сума која е недостижна за него.

Затоа, да бидеме хумани, да помогнеме заедно во престојниот натпревар, кој значи живот.

Жиро сметка за донации: 200002334814048

Ѓорге Џонов

Стопанска Банка А.Д.

11 Октомври

1000 Скопје

 

ДЕВИЗНА СМЕТКА:

МК07200003801913052

SWIFT: STOBMK2X