Само што ќе го отпишеш овој Вардар одново изненадува и тоа позитивно. Иако попладнево настапи без четворица клучни играчи, сепак успеа да ја победи добрата Академија Пандев со 2:0. Многу шанси, добра игра, посебно на Матеј Цветановски и Јован Попзлатанов. Струмичани одиграа сосема добро, имаа свои шанси, на 0:1 дури не реализираа и пенал и самите си се виновно што ја продолжија традицијата кога играат со Вардар на гости. Едноставно тие мечеви за нив се само енигма.