Евроголови се постигнуваат и во Третата лига во Македонија. Таков беше постигнат на натпреварот меѓу Зајас и Љуботен, во рамките од третата лига запад.

Капитенот на Љуботен, Дејан Савески стрелаше од својата половина во мрежата на противникот. Забележа дека голманот е излезен, но тој се врати, ама не можеше да интервенира бидејќи ударот беше прецизен.

Погледнете го ова ремек дело на Савески: