Вечерва најсподелената фотографија на сооцијалните мрежи во Аргентина, а ја пренесува шпански „АС“, е како тоа на небото се појавува Мардона со бројот 10. Ова е нестварно, но се чини дека од голема тага и болка по своето фудбалско божество, Аргентинците си наоѓаат нешто како утеха.

Да потсетиме Марадона почина пред неколку денови, неговата смрт ја растажи целата планета. Аргентина е во шок, неговите фанови не може да се помират со тоа дека Диего веќе го нема.