Неверојатни информации доаѓаат од Кина, каде што во една од пониските лиги натпревар бил регистриран во корист на домашните, поради тоа што гостинските играчи имале погрешна боја на косата. Станува збор за натпреварот Фужу и Џимеи, и ќе им припадне на домашните играчи.

Имено, во Кина фудбалерите не смеат да бидат обоени со чудна боја на косата. Може црна, смеѓа или плава доколку е природна.

Да биде уште почудно, спорните играчи биле офарбани со црна боја, но според извештајот, не биле „добро офарбани“.

Навистина чудно и неверојатно!?