Месут Озил одамна е отпишан од Арсенал, но натаму е член на овој клуб. Германецот од 2013 година е овој тим, тој е еден од најплатените играчи, но веќе долго време го нема на теренот. Тренерот Микел Артета му порача дека нема да смета на него.