Златан Ибрахимовиќ уште еднаш шокираше со изборот на идеалниот тим составен од играчи со кои некогаш настапувал.

Ибра во тимот го смести Максвел, со кого играше и во Ајакс, ПСЖ и во Интер.

Ибрахимовиќ беше прашан зошто токму Максвел.

„Зошто Максвел? Едноставно, тој е мој пријател“, рече Ибра.