Претседателот на македонската ракометна федерација, Живко Мукаетов испрати писмо до Светската ракометна федерација и првиот човек, Хасан Мустафа, дека ја прифаќаме поканата за учество на Мундијалот во Египет.

Во истото првиот човек на РФМ им се заблагодарува за поканата и потенцира дека нашиот тим е подготвен да биде дел од најдобрите 32. селекции во светот.