Кристијан Кукески е нов фудбалер на екипата на ФК СЛОГА 1934 Виница. Има настапувано за ФК 11-ти Октомври и ФК Партизан Обршани во Македонија и за Форвард и Рененс во Швајцарија.

Во овој преоден рок во Слога стигнаа фудбалери во сите зони одбрана, среден ред и нападот и може да се каже дека преодниот рок е завршен и екипата комплетна ќе ги започне подготовките.