Претседателите на Фудбалската федерација на Македонија, Муамет Сејдини и на Македонскиот олимписки комитет Даниел Димевски, денеска во просториите на ФФМ одржаа средба на која како што велат од федерацијата одржан е конструктивен разговор на повеќе актуелни теми.

Ова е прва посета на новиот претседател на МОК, Димевски, откако е назначен за претседател за претседател на олимпискиот комитет, и нормално е една од првите средби да биде остварена со федерацијата која има огромно значење во нашата земја