Заминувањето на странците од таборот на Металург продолжува. По Младеновиќ, Канкараш и Потиќ, денеска Металург се раздели и со Маријан Мариќ.

Хрватскиот ракометар продолжува во Австрија, во тимот на Алпла Хард.

Една од причиите поради која Металург се решава на ваков чекор на „пуштање“ на странците, е поради тоа што сака да им даде поголема шанса и минутажа на домашните ракометари.