Едно дете по име Брејди има селфи фотографија од непроценлива важност. Се претпоставува дека тоа фото е направено, барем Брејди така вели, на 25 јануари 2020, ден пред трагичната смрт на Коби Брајант. Во таа хеликоптерска несреќа страдаше и неговата ќерка Џиана.

Според Брејди селфито со Коби е направено ден порано и тоа на некоја си “мама акдемија“ каде биле двајцата. Брејди се сликнал со Коби набрзинка, со оглед на тоа дека некогашниот кошаркар се брзал.

Само му порачал на малиот Брејди…

Утре ќе направиме поубава фотографија“…

За жал тоа не се случило, утредента Коби загина.