Трагична вест пристигнува од Гевгелија, каде што од полициски извештај се дознава дека на магистралниот пат стар Дојран – нов Дојран во сообраќајна несреќа животот го загуби 18.годишниот кошаркар на КК Кожув, Иван Пенов.

Возилото не било управувано од Пенов, кој загинал на лице место, додека пак неговите сопатници се со тешки повреди и се пренесени во болница.