Македонија се врати во игра, на нецели шест минути до крајот води против Италија. На истекот на овој период со тројката на Војдан и на Димитријевиќ во последната секунда за првпат поведовме на мечот со 67-65.

Репрезентативниот плејмејкер погоди од половина терен и самиот се чудеше, но ете кога сака – сака.