Во последниот пријателски меч пред почетокот на Втората лига, Тиквеш го совлада тимот на Победа со 5:2. Стрелци за кавадаречниот тим беа:Спахиу и Мојсов по два гола, и еден Костовски.

Тиквеш стартува пртоив Росоман на домашен терен на 27 февруари во 14 часот.

Тимот добро се засили пред почетокот на пролетнито дел, и ќе атакува на највисок палсман.