Амор Ромеира е една од најголемите ѕвезди на шпанските таблоиди. Таа е редовна учесничка во ријалити шоута, а посебно е позната по тоа што тврди, инако станува збор за трансродна жена, спиела со повеќе фудбалери на Реал Мадрид, иако не открива за кого станува збор.

Спиев со многу фудбалери, а неколку беа од Реал Мадрид. Во еден дури и се заљубив. Тој е многу славен фудбалер, а јас тој наш однос го криев. Таа информација ја кажав само на две мои најблиски личности. Да кажам дека во во 2013 година спиев со најубавиот фудбалер во Лигата. Тој е прикриен хомосексуалец, но не сака јавно тоа да го каже поради хомофобијата“ потенцираше Амор.

Инаку Амор е родена како машко, но потоа го променила полот.