За време на мечот од швајцарскиот шампионат меѓу Цирих и Сион, кучето на претседателот на домашниот клуб влезе на теренот и накратко го прекина натпреварот.

Непосредно пред крајот на првото полувреме, кучето влета на теренот, па претседателот на Цирих, Ансило Канепа, мораше да го напушти своето место во ложата и да излезе на теренот за да го врати кучето назад.