Дарко Чурлинов почна да тренира. По операцијата на носот, тој мораше да одмара некое време, но очигледно дека клубот, а и самиот наш репрезентативец направи да се врати на треенинг во најкус можен рок.

Секако, со специјално дизајниарана маска која е стандардизирана во спортскиот свет, затоа што се повеќе се случуваат незгодни повреди на лицето, не само во фудбалот туку и во кошарката односно ракометот.