Еден од најдобрите ски скокачи на денешницата Грегор Шлирензауер, ќе мора предвреме да ја заврши сезонава, затоа што се здоби со повреда на лигаментите.

Нема да биде потребна операција за негова среќа но пауза дефинитивно има. И тоа веројатно од шест до осум недели, што автоматски значи и завршување на сезоната.