Американскиот тренер по гимнастика Џон Гедерт се самоуби и тоа четири часа откако против него беа покренати обвиненија за селсуално насилство и трговија со луѓе. Гедер беше тренер на Олимпискиот тим на САД во гимнастика во 2012 година.

Гедерт одлучил да посегне по својот живот откако се појавија докази за неговите дејствија. Тој е виновен по 20 точки – освен сексуално насилство врз деца меѓу 13 и 16 години и трговија со малолетни лица, тука се и рекет, измами…

Пресудата за Гедерт требаше да биде објавена на 27 февруари.