Пред натпреварот околу квалификациите помеѓу Летонија и Црна Гора, верувале или не, го фарбаа теренот.

Летонците се одлучиле „ораницата“ да ја претворат во зелен терен со тоа што ќе му стават боја.

Организаторите на натпреварот го направиле тоа за да се направи подобра слика на ТВ пренос, но тоа не го намалу фактот дека натпреварот ќе се игра на лош теерен.

„Ова е вообичаена пракса во светот и не го загрозува здравјето на играчите“, посочуваат од ФС на Летонија.

Натпреварот ќе се игра на стадионот на Сконто.