Дилемата околу останувањето на Усман Дембеле во составот на Барселона добри рок – до почетокот на Европско првенство ова лето.

Како што пишува шпански „АС“, Барселона ќе му понуди на француското крило, обновување на договорот за три години што играчот мора да го потпише пред почетокот на Европското првенство. Ако договор до тогаш не бид епостигнат, Барселона ќе го стави фудбалерот на трансфер список и ќе ги разгледува сите понуди кои ќе стигнат за него.

Дембеле има договор со Барселона на 30 јуни 2022 година и тоа значи дека Барселона нема да влезе во последната година од неговиот договор без чисти сметки.