Фудбалската репрезентација на Македонија направи скок од три позиции повисоко на ФИФА ранкингот на најдобрите светски селекции. Македонија во Скопја го победи Лихтенштајн, а во Дуизбург ја победи и Германија „рисовите“ освоија 12,4 поени што беше доволно за скок на 62. место на светот.

Македонија собра 1.374,7 поени додека највисокиот пласман во историјата Македонија го имаше во 2008 година кога застана на 46. позиција.