„Запри. Крени ја главата. Остани силен. Биди Горд. Се ќе биде во ред“. Со оваа порака Фудбалската федерација на Македонија му изрази поддршка на Илија Несторовски по тешката повреда и операцијата на коленото, по која ќе го пропушти Европското првенство.

Поддршка за побрзо и посилно враќање на Несторовски има од сите страни. Се јавија и неговите соиграчи од репрезентацијата, од Удинезе од секаде… Несторовски на само нешто повеќе од еден месец пред почетокот на Европското првенство, стана јасно дека нема да може да игра на ова ЕВРО.

Запри. Крени ја главата. Остани силен. Биди горд.
Се ќе биде во ред @nestoro30!

Posted by Фудбалска Репрезентација на Македонија on Monday, April 26, 2021