Ненад Димитријевиќ продолжува да воодушевува со потези речиси секое коло во дресот на неговиот Хувентуд, а овојпат „монструозната“ блокада му донесе место во топ потезите на шпанската Ендеса лига за ова коло.

Згора на тоа му се приклучи и репрезентативниот колега Џејкоб Вајли кој со брутално забивавање исто така се најде на листата на потези кои се прогласени за најдобри. Погледнете