ВКУПНО 18 МЕДАЛИ ОСВОИЈА НАШИТЕ БОРЦИ НА БАЛКАНИЈАДАТА

Четири златни медали за македонското таеквондо во Букурешт

Голем успех на Балканското првенство, нов триумф за Македонците овојпат на Балканското првенство во таеквондо што се одржа во Романија.

објавено: 17 септември 2018 - 22:30

Севкупно нашите таеквондо натпреварувачи освоија 18 медали, од кои четири златни (три сениорски), пет сребрени и девет бронзени.

-Златен СЕНИОРСКИ медал за Дејан Георгиевски три борби три победи три нокаути ПО ТРЕТ ПАТ БАЛКАНСКИ ШАМПИОН(ТК БУТЕЛ)
-Златен СЕНИОРСКИ медал за Марко Стевиќ со три победи втор пат балкански сениорски шампион.(ТК БУТЕЛ)
-Златен СЕНИОРСКИ медал за Коки Георгиевски со две победи(ТК БУТЕЛ)
-Сребрен СЕНИОРСКИ медал за Филип Додевски со две победи(ТК БУТЕЛ)
-Сребрен СЕНИОРСКИ медал за Анамарија Георгиевска(ТК БУТЕЛ)
-Сребрен СЕНИОРСКИ медал за Елена Трајановска(ТК ГОДЕЛ)
-Сребрен СЕНИОРСКИ медал за Јована Костенцовска(ТК ГОДЕЛ)
-Златен ПИОНЕРСКИ медал за Филип Блажевски со две победи(ТК БУТЕЛ)
-Сребрен КАДЕТСКИ медал за Фросина Раевска(ТК БУТЕЛ)
-Бронзен ЈУНИОРСКИ медал за Василија Јовчевски(ТК ХВАРАНГ ФИСТ ОХРИД)
-Бронзен СЕНИОРСКИ медал Ивона Давиткова(ТК ТИГРИ)
-Бронзен ЈУНИОРСКИ медал за Милијана Релиќ(ТК ТИГРИ)
-Бронзен ЈУНИОРСКИ медал за Викторија Радомировска(ТК КОБРА)
-Бронзен КАДЕТСКИ медал за Јана Георгиева(ТК КОБРА)
-Бронзен ПИОНЕРСКИ медал за Ангеловски Александар (ТК КОРИО)
-Бронзен медал за Јана Георгиева(ТК КОБРА)
Честитки за сите останати борци за одличните борби!
-Бронзен КАДЕТСКИ медал за Стефан Јовановски(ТК КОРИО)
-Бронзен КАДЕТСКИ медал за Александра Крстиќ(ТК ТИГРИ)
-Бронзен ЈУНИОРСКИ медал за Ања Пеиќ(ТК ТИГРИ)

Ова е досега убедливо најуспешното балканско првенство, ден за македонското таеквондо, тоа е сигурниот показател за големиот брз раст на нашето олимписко таеквондо.

Најново во Други спортови