СИТЕ ДЕТАЛИ ВО ДЕНЕШНИОТ БРОЈ НА „СПОРТ“

Пандев: Не можам да седам на страна и да гледам како фудбалот пропаѓа!

Капитенот на македонската репрезентација, Горан Пандев, во ексклузивно интервју за единствениот спортски весник кај нас „СПОРТ“ отворено зборува за случувањата во фудбалот во Македонија, за неговата кариера...

објавено: 7 септември 2018 - 08:00

Капитенот на македонската репрезентација, Горан Пандев, во ексклузивно интервју за единствениот спортски весник кај нас „СПОРТ" отворено зборува за случувањата во фудбалот во Македонија, за неговата кариера...

„Не можам да седам на страна и да гледам како фудбалот пропаѓа. Така е најлесно – сите да кренеме раце. И затоа сакам да бидам претседател на ФФМ. Секојдневно ме бараат пријатели и фудбалски работници од Македонија но и видни имиња од Европа“, вели најдобриот македонски фудбалер.

Пандев најавува повлекување од терените во јуни идната година...

„Би ја завршил фудбалската кариера во јуни идната година, ако тогаш постои можност да се одржи избор за прв човек на федерацијата јас би го прифатил предизвикот. На фудбалот му е потребно обединување. На фудбалот му се потребни вистински фудбалски работници.

*Празничното издание на „СПОРТ“ веќе е во продажба...

Најново во Фудбал