Чуден потег на Белгијанецот

Мертенс има невидлив пријател!? (ВИДЕО)

Белгијанецот Дрис Мертенс стана хит на интернет по неговата реакција откако никој од соиграчите не му подаде рака да стане, по еден незгоден пад. Фудбалерот на Наполи по ваквиот развој на настаните направи чуден потег подавајќи ја раката во воздухот и кревајќи се како некој да го повлекол. Италијанската јавност го нарече „Медиум“, односно човек кој има можност да комуницира со духови.